Monday, September 22, 2014

Exclusive Choc chips



EXCLUSIVE CHOC CHIPS

 

PENUH DENGAN KEMEWAHAN OLEH 'CHOC CHIPS' & 'ALMOND FLAKE'

MENGGUNAKAN MENTEGA 'ANCHOR'

 
EJEN DIPERLUKAN
KOMISEN YANG SANGAT MENGUNTUNGKAN
 

HUBUNGI SAYA

MARSIAH HASHIM (KAK AYU)

0178832497


choc moist cake

 
Stacked Cake
9"
sponge cake
frosting with fresh cream
 

 
cmc
8"
choc ganache
cake choc moist
almond nibs
2 cmc
jzzk to cikgu nor fadillah

Makaroni Bakar


 
Untuk kali pertama 'annajwa home bakers' ditempah dengan kuantiti yang boleh dikatakan boleh tahanlah juga sebab pertama kali mendapat tempahan produk ini. Sebelum ini ditempah oleh rakan sekolah anak-anak sahaja. Namun bila dapat 'call' dari Pusat Darah Negara ,suspenlah juga sebab yang tukang makannya tentulah 'otai' dalam masak-memasak dan tentulah kalau dah tempah makanan sebegini adalah penggemar makanan barat. Tawakal pada Allah cuba buat yang terbaik dan penuh kasih saying. Alhamdulillah komen yang diberi 'habis licin' walaupun 'cheese'nya tak berapa banyak sampai dah jadi macam macaroni goring tapi 'licin'.dari segi rasa tak ada kurang semua ok.'sentap' jugalah sikit bila dikomen begitu, tetapi Alhamdulillah kalau tak , tak tahu kekurangan apakan , terima kasih kerana memberi peluang, insyaallah kalau tempeh lagi 'cheese' akan kami penuhkan setiap 'tray'.
 
14 bekas
macaroni bakar
ayam/daging
jzzk kepada 'pusat darah negara'

Cupcakes

 Cup cakes
sponce cake (vanilla)
deco with buttercream frosting
theme of flowers
vvip of bank rakyat's client
50 pcs

2 tone colour soft pink & green
 
jzzk to Bank Rakyat
(regular customer)

Indulgence choc cake


Indulgence Choc Cake
cake choc moist
filling with choc fresh cream
topping with choc ganache
 
jzzk to Nis adeella
usahawan tudung online yang sangat2 Berjaya

Apam Polkodot strawberry

 
 
 
Selepas dikukus
 

 
sebelum dikukus
 
 
100 pcs
filling bluberry/strawberry
jzzk kak liza (rakan usrah)


Tuesday, August 12, 2014

Tempahan biskut raya

Alhamdulillah, tahun ini dapat tempahan yang boleh tahan jugalah. Bersyukur pada Allah swt atas kurniaannya. Perit jugalah bila buat kira-kira budget untuk sample & modal jualan. Harga barang semua naik. Naik bukan sikit-sikit , beza sampai rm10. Bila tengok pada rakan-rakan bakers ramai juga yang mengeluh, dalam internet pun tak ramai yang upload gambar kuih raya. Tetapi last minute cuba jugalah. Terpaksalah naikkan juga , nak buat camna bukan suka-suka hati, keadaan yang memaksa. En hubby perhati je, komen juga tengok harga biskut. Nak buat camna, kena kira juga kos penghantaran, kos minyak, komisen ejen.
 
Syukur juga pada peminat-peminat kek buah, ramai yang menempah. cuma gambar tak sempat nak muat turun dalam blog ini memandangkan terlalu sibuk.
 
 
Tempahan dari Komersial bank untuk jualan amal kakitangan

Tempahan Ramadan

 
karipap

 
sardin roll

 
apam puteri ayu

 
puff tuna
 
 
pizza
 
Alhamdulillah sempena bulan puasa , sempat juga buatkan makanan selepas solat trawikh untuk anak-anak di taman. Niat untuk menggembirakan budak-budak supaya mereka rajin dating mengimarahkan surau, walaupun mereka bising & bermain-main ketika solat tetapi tak apalah dengan cara ini mereka berjinak-jinak mendekatkan diri pada Allah swt. sama-samalah berdoa supaya mereka dewasa kelak dapat menjadi mukmin yang soleh & solehah.
 
Jzzk kepada Ibu-ibu Muslimat Taman Kasih yang menyumbang

Tempahan selepas raya

Selamat Hari Raya tahun 2014
 
Kini syawal kembali setelah berpuasa selama sebulan. Paling menggemberikan anak-anak yang kecil,alhamdulillah mereka berpuasa penuh. Mengharungi layanan cetusan hati & perasaan mereka yang kelelahan mengharungi perit menahan lapar & dahaga kadang-kadang meruntun hati seorang ibu. Bersyukur sangat pada Allah swt, dikurniakan kesihatan & berbuat terbaik pada bulan Ramadan yang lalu.
 
Walaupun kepenatan yang teramat sangat menyiapkan tempahan biskut raya, namun kepuasan tak mampu terucapkan bila keuntungan yang diperolehi dapat dikongsi bersama orang yang tersayang serta mereka yang memerlukan. Memberi dengan hati yang benar-benar ikhlas, mendidik hati, jiwa & perasaan ikhlas & bersih kerana Allah swt. Perniagaan walau apa jua bidangnya , namun kalau tidak kuat, tabah, dalam mengharungi keperitan & kepenatannya bukanlah berniaga namanya. Dan berniaga ini bagi saya bukan sekadar menambah pendapatan &memmperoleh keuntungan tetapi juga bertujuan dapat memberi sama pada mereka yang memerlukan.
Itulah kepuasan saya sebenarnya
 
Terima kasih tidak terhingga kepada para pelanggan , ejen-ejen serta sahabat-sahabat yang sentiasa memberikan sokongan kepada produk An Najwa Home Bakers
 
Untuk suami & anak-anak tersayang, terima kasih memahami 'passion' umi & menyokong umi Di bawah ini antara produk tempahan susulan dari pelanggan kami.
 
Semuga Allah memberkati anda semua
 
Congo Bar
jzzk kpd cik Noriza
 
 
Choc Moist Cake
10 x 10
Hadiah untuk program jamuan Hari Raya
 
 
Indulgence Cake
birthday cake
jzzk kpd Pn Sarimah & suami
 

Puff sardine

Puff ini ada pelbagai inti ikut citarasa anda pilihan anda samada kari ayam, kari daging atau sardin

Friday, June 20, 2014

Biskut Raya 2014

Hari Raya Aidil Fitri kini akan muncul kembali. Annajwa Home Bakers akan kembali dengan produk biskut hari raya seperti tahun lepas. Kini kami buat beberapa penambahan kek-kek untuk hari raya. Anda boleh menempah sehingga tarikh diberitahu kelak. Tempahan telah mula datang dari pelanggan-pelanggan tetap kami. Terima kasih, kami amat berbesar hati kerana pelanggan-pelanggan tetap memilih kami. Mereka sukakan rasa kelazatan & keistimewaan biskut kami.


tat nenas gulung
rm28

cremeo oat
RM 28

makmur
RM 28


choc chips original
RM28

congo bar
10 x 10
rm65
 
kek buah kukus
 8 x 8
rn85

Saturday, June 14, 2014

Ramadan kini bakal kembali

Bismillahirahmanirahim Kini Ramadan bakal kembali untuk tahun ini 2014,masa berlalu kian pantas...usia meniti hari.Kisah yang dulu datang bertaut di ingatan ku. Sesungguhnya nostalgia ramadan pelbagai cerita mengusik hati & perasaan.Ada yang lucu & sedih.Namun yang pasti sebagai ibu yang kini bermula episod rindu-rinduan dengan anak-anak yang jauh di mata.Najwa Nurzakirah gadis periang,aktif & kadang2 ku rasa gedik akan buat pertama kali kami tidak menyambut ramadan bersama kerana kini berada di mesir menuntut ilmu di sana.cetusan hatinya di blognya rasa rindu pada adik2 & takut tidak begitu kuat menghadapi kekuatan rasa sedih sebab rakan2nya satu 'batch'dgnnya kebanyakannnya balik bercuti selama tiga bulan.Semuga anak umi kuat & bersabar penuhilah masa dengan bertalaqi &menghadiri kuliah2 agama di sana. Untuk Mukhlis Zikri anak umi yang kedua,tahniah diucapkan kerana tercapai cita-cita untuk meneruskan pelajaran bidangyang diminati iaitu Sains Komputer di Universiti Teknologi Malaysia, Kuala Lumpur

Thursday, February 27, 2014

Roti bun

Produk terbaru 'Roti /bun' 
dah berulang kali buat, alhamdulillah anak2 suka
sangat lembut & gebus
Sesuai sangat untuk majlis hari jadi atau apa saja majlis

Antara yang menjadi kesukaan & pilihan ialah :-
Roti 'sausage'
Roti krim bersadur coklat
Roti krim bersadur kacang
Roti manis
Roti keju /cheese
Roti kacang merah/kaya

Harga RM1.50 KE RM2.00
minimum order 50 pcs






Tat Nenas (bunga) & Congo Bar

Bismillahirahmanirahim
Cuaca di negara Malaysia, sekarang ini panas.Dah lama tak hujan.Tempoh hari bila atap berbunyi menandakan hujan turun cepat-cepat duduk kat 'sliding door', hati ini suka sangat bau air hujan, angin yang sepoi-sepoi bahasa meniup kain langsir....bestnya. bersyukur sangat2. Tetapi rupanya hujan sekejap, hanya lalu je. Itulah barangkali dugaan Allah hendak menguji hambanya, Peringatan darinya supaya sentiasa mengingatkan manusia supaya sentiasa bersyukur kepadanya & menunjukkan bahawa kekuasaannya adalah padanya jua


Tat Nenas Bunga
antara produk baru yang diperkenalkan , alhamdulillah mendapat sambutan menggalakkan, rupa-rupanya ramai peminat tat nenas bunga, perkongsian dari kenalan & pelanggan mengatakan mereka dah lama cari tat nenas bunga ini. 



close up ! sikit

Congo Bar

Kini dah meletop-letop permintaan di An Najwa Home Bakers, banyak permintaan.
kelebihan produk ini ialah
# mengandungi kekacang kuaci
# mengandungi choc chips & coklat beryls
# adunan bersama 'pure butter' iaitu achor

Loyang 10 x 10 (56pcs)
Sangat2 sedap, kalau ada order, anak2 mesti minta sama dibuatkan untuk mereka
anda mesti cuba
call saya 0178832497

Congo Bar
RM65

Saturday, January 18, 2014

MAKARONI BAKAR

Bismillahirahminirahim
Assalamualaikum kepada sahabat-sahabat blogger atau fb yang mungkin mengikuti saya (perasanlah kut!). Sejak menempuhi peristiwa sedih kehilangan anak  bongsu baru-baru dan kini alhamdulillah saya telah pun selamat menempuhi alam berpantang tanpa ada 'baby' di sisi. Rasa takut pun ada, takut perasaan saya akan bergelodak dengan perasaan sedih yang teramat sangat namun suami sentiasa memberi sokongan & mengingatkan ujian Allah yang perlu dihadapi dengan redha & mengingatkan diri ini bahawa kadang-kala kita memikirkan sesuatu yang  berlaku pada diri tidak baik tetapi sebenar-benarnya Allah beri itu adalah yang terbaik.

Kadang-kadang termenung juga di tingkap, memerhatikan kejadian Allah hati lebih suka memikirkan hubungan manusia dengan Allah dan bagaimana menjadi hamba allah yang solehah di muka buminya ini.

Oleh itu saya berhasrat untuk menjadikan 'blog' ini sebagai cetusan isihati dalam bab kerohanian supaya dapat menjadi kenangan di hari tua untuk di kongsikan pada cucu-cucu.

'Makaroni Bakar' merupakan makanan istimewa dan pilihan anak-anak. Sempena cuti Taipusam ini mereka yang tinggal di asrama pulang bercuti, maka hati Ibu teruja menyediakan makanan istimewa untuk mereka.






Seronok memerhatikan mereka menikmati 'makaroni bakar' panas-panas. Kasih sayang & zikrullah adalah air tangan pengikat kasih sayang dari si ibu untuk anak-anaknya.Selawat & salam kepada Junjungan Nabi Muhammad saw sentiasa di bibir supaya anak-anak sentiasa mengingati Allah akan perbuatannya & merindui Nabi Muhammad saw.

Bahan-bahannya


1 bungkus makaroni (500gm)

3 sb minyak jagung/zaiton
500gm ayam di  potong kecil /cincang (Ramli brand)
3sb cili kering yang telah diblend (ikut nak kepedasan masing2)
Bawang kuning 2 labu
Bawang putih 5 ulas
Pes tomato puree 1 tin kecil
4sb sos cili
4sb sos tomato
2sb sos tiram
1sb serbuk thyme
1 keping daun bay
2sb oregano
2sb lada hitam
2sb lada sulah
mozarella cheese 250gm
telor 10 biji

Cara-caranya

Rebuskan makaroni sehingga lembut.Letakkan ketepi.
Panaskan minyak zaitun
tumiskan bawang merah & bawang putih yang telah dipotong dadu sehingga kekuningan. 
Masukkan cili kering yang telah diblend. goreng sehingga naik minyak.

Masukkan sos cili, sos tomato, sos tiram & tomato puree.
Digaul sama rata kemudian dimasukan thyme, oregano, daun bay, lada hitam, lada sulah dan ayam.
Pastikan ayam tadi betul2 masak barulah dimasukkan makaroni yang telah direbus.
Gaul dengan sudit sehingga rata & sebati. Angkat &letakkan di dalam mangkuk kaca yang boleh tahan panas kerana makaroni tadi akan diletakan didalam oven setelah diratakan cantik.
Tetapi sebelum dimasukkan ke dalam oven, pastikan oven dipanaskan terlebih dahulu dan kesemua telur tadi dipecahkan & dimasukkan ke dalam satu mangkuk kemudian di tuangkan rata ke atas makaroni itu. Setelah dimasukkan telor, letakan bahagian atas telor, cheese yang telah disagat halus.

Selamat mencuba....anak2 pasti suka sangat!

Kalau nak tempah boleh hubungi saya
MARSIAH HASHIM
sms/whatsapp 0178832497
no. tel. rumah 0387365742

Blog Malaysia

BlogMalaysia.com