Posts

Showing posts from November 20, 2011

Selamat Menyambut Awal Muharram

Image
Permulaan muka surat baru
antara ku dan dia
dengan kalimah Bismillahirahmanirahim
Ku mohon pada mu Yang Esa semuga aku antara yang sedikit
menjadi pilihan rahmatmu di muka pintu syurga
semuga aku juga dapat menikmati air sungai kauthar
Allah Tuhan ku Yang Maha Besar
Aku berjanji akan menjadi manusia yang solehah
Kerinduan yang teramat sangat untuk bersama mu adakala datang
namun adakala datang jua kelekaan membuatkan aku terpana
dari mengingati mu
namun hamba mu sentiasa berdoa
Pilihlah aku
Ya Allah

Thxs to Puan Noraini & Suaminya

Image
Indulgence Cake

Berat 2kg / 9"



Kalau mereka yang tahu apa itu Indulgence Cake tentu rasa pelik kenapa kek lawa sangat (lawa ke?) sebenar dah beritahu pada En. suami yang menelefon kek ini sebenarnya botak licin tiada deko2 tapi dia nak juga yang simple2. Pula tu perkataan-perkataan yang nak disampaikan masyaallah panjang bebeno...itupun dah minta beliau sms perkataan yang muat untuk kek ini. So inilah hasilnya tulisan ayu ini memang 'failed' tak tahulah apa en.suami kata bila tengok nanti.Ayu memang phobia sangat2....walau macamanapun terima kasih kerana memberi peluang pada saya.



Thxs to Puan Azrina

Image
Carrot & Walnut Cake


Cream Cheese frosting


Berat 2.5kg / 10" x 10"


Alhamdulillah tempahan kali kedua oleh Pn Azrina untuk ibunya yang akan balik ke Kelantan esok, gambar yang pertama tak sempat upload anak dah delete ingatkan dah upload. Tempahan yang pertama untuk Mertuanya di Ipoh sempena Hari Raya Aidil Adha. Malam tu Azrina sms. Sedap kek karot Kak Ayu semua orang puji nanti bolehlah Ina tempah lagi. Terima kasih Ina.






Thxs to Puan Anita

Image
cake choc. moist


topping with ganache choc/fondant






Cream puff (inti kastad)

thxs to Kak Siti (pengerusi aim,sg. sekamat)

Image
Carrot & walnut cake


topping Cream Cheese



berat 2.5kg