Saturday, November 26, 2011

Selamat Menyambut Awal Muharram

Permulaan muka surat baru

antara ku dan dia

dengan kalimah Bismillahirahmanirahim

Ku mohon pada mu Yang Esa semuga aku antara yang sedikit

menjadi pilihan rahmatmu di muka pintu syurga

semuga aku juga dapat menikmati air sungai kauthar

Allah Tuhan ku Yang Maha Besar

Aku berjanji akan menjadi manusia yang solehah

Kerinduan yang teramat sangat untuk bersama mu adakala datang

namun adakala datang jua kelekaan membuatkan aku terpana

dari mengingati mu

namun hamba mu sentiasa berdoa

Pilihlah aku

Ya Allah

Thxs to Puan Noraini & Suaminya

Indulgence Cake


Berat 2kg / 9"




Kalau mereka yang tahu apa itu Indulgence Cake tentu rasa pelik kenapa kek lawa sangat (lawa ke?) sebenar dah beritahu pada En. suami yang menelefon kek ini sebenarnya botak licin tiada deko2 tapi dia nak juga yang simple2. Pula tu perkataan-perkataan yang nak disampaikan masyaallah panjang bebeno...itupun dah minta beliau sms perkataan yang muat untuk kek ini. So inilah hasilnya tulisan ayu ini memang 'failed' tak tahulah apa en.suami kata bila tengok nanti.Ayu memang phobia sangat2....walau macamanapun terima kasih kerana memberi peluang pada saya.




Sunday, November 20, 2011

Thxs to Puan Azrina

Carrot & Walnut Cake



Cream Cheese frosting



Berat 2.5kg / 10" x 10"



Alhamdulillah tempahan kali kedua oleh Pn Azrina untuk ibunya yang akan balik ke Kelantan esok, gambar yang pertama tak sempat upload anak dah delete ingatkan dah upload. Tempahan yang pertama untuk Mertuanya di Ipoh sempena Hari Raya Aidil Adha. Malam tu Azrina sms. Sedap kek karot Kak Ayu semua orang puji nanti bolehlah Ina tempah lagi. Terima kasih Ina.







Thxs to Puan Anita

cake choc. moist



topping with ganache choc/fondant







Cream puff (inti kastad)

thxs to Kak Siti (pengerusi aim,sg. sekamat)




Carrot & walnut cake




topping Cream Cheese




berat 2.5kg

Blog Malaysia

BlogMalaysia.com