Wednesday, October 31, 2012

Choc. Mousse Cake

 Blueberry chesse cake
base biscuits oreo/cornflakes
cheese cake
topping blueberry jam
8"  round

Mousse cake
sponge choc cake
topping with fresh cream
ganache
9"round

kek ini sangat2 sedap...mereka panggil aiskrim kek coz rasanya macam aiskerim, kalau buat letak dalam chiller tahannnn 2 hari je...lepas tu licinnn!! ayahnya yang kurang suka kek pun terjangkit sama kalau ada kek ni.tak muak & tak manis

jzzk kepada
Hayati jalaludin
my regular customer
untuk makan  dihari raya haji

cream puff

mnggu ini je hampir setiap hari dapat tempahan creampuff,nak upload gambar pun rasanya benda yang sama je.anyway ini bermakna cream puff keluaran annajwahomebakers alhamdulillah kini mendapat sambutan yang menggalakkan,

350 pcs
cream puff
jzzk to cik fatin catering

Monday, October 29, 2012

Blueberry cheese cake

Blueberry cheese cake
topping blueberry jam/filling
base biscuits oreo & cornflakes

Thanks to my regular customer
Puan Aziah

Choc.moist cake


Cake Choc. Moist
Topping choc. ganache/Bery'ls choc. compound
Strawberry
Deco with gumpaste
Tempahan untuk makan-makan di Hari Raya Aidil adha
Regular Customer
Thanks to Puan Aziah

Sunday, October 28, 2012

Wedding Cake stacked 2 tier - Fondant


Inilah Hadiah Kek untuk diriku sebenarnya....(sebab tak ada orang nak tolong buatkan he he)
Pengalaman menghasilkan bunga rose dari gumpaste ini rasa nak mengalirkan airmata terharu...tak cayalah
sangat-sangat teruja...sampai termimpi2
thanks to kak naz hashim...pengalaman ini terlalu mahal untuk diperolehi dan sememangnya kelasnya boleh tahan tetapi amatlah berbaloi melihatkan hasilnya.
Kek didalamnya adalah 'mud cake' yang sangat2 sedap disaluti dengan coklat ganache memang  dari coklat compound beryl's bukannya coklat cooking biasa digunakan...so sangat2 sedap mendapat pujian dari sedare mare yang datang bertandang

Harga RM800
2 tingkat
bottom 8 x 8  layer 4 lapis dengan ganache
top 6 x 6 layer 4 lapis dengan ganache

sekiranya ada yang berminat harga boleh dirunding

Blog Malaysia

BlogMalaysia.com