Wednesday, December 12, 2012

Fruits tarts,cream puff & red velvet


Fruits Tartlets - 100 pcs
Fillngnya sangat2 istimewa resepi ciptaan sendiri Annajwahomebakers punya chef
makan sekali mau tak berhenti2


Cream puff - 100 pcs

Fillingnya lain dari lain

Red Velvet Cake
frosting with cream cheese
deco with fondant/strawberry
1.5kg

jzzk to Rosalida Zamri

Junior masa belajar di UITM
Rosalida sms
Salam Kak Ayu semua makanan sedap betul. Especially kek, semua orang puji.Memang boleh lawan dengan 'Secret Resepi'. 'Secret Resepi' punya muak. Tapi Red Velvet tu memang sedap.

Alhamdulillah. jzzk..kita buat dengan penuh kasih sayang Ida...

Blueberry cheese tart & cream puff


100 pcs blueberry cheese tart
&
100 pcs cream puff

jzzk to
Puan Aziah
(regular customer)

Kata Puan Aziah, mungkin ini yang terakhir & sayangnya tak dapat lagi nak menempah kek2 yang cantik & sedap dari kak ayu...
Kenapa?...sebab saya berpindah ke sg buluh
oh!...tak apa insyallah boleh dihantar ke sana
betul ke ? kak ayu...alhamdulillah ingat kan ini tempahan yang last
anyway jzzk atas sokongan dari Puan Aziah
insyaallah jika diizinkan oleh Allah kita berpeluang berjumpa lagi...

Tepung Talam & Seri Muka pandan


2 kotak talam seri muka pandan
& 2 kotak kuih tepung talam

jzzk oleh
Fatin - Caterer area bangi
(tempahan kali kedua)

Doorgift cupcakes & muffin

kek cawan yang telah dihias dengan 'buttercream'
kalau nak diletakkan dan 'plastic dome' kenalah ada tambahan bayaran


mufin kosong - kek choc moist

Dah siap packing untuk delivery pula lepas ni..


close-up cupcakes

jzzk to
Wanchik & achik sebagai doorgift untuk majlis perkahwinan anak lelaki yang bongsu

Muffin - choc moist 1000 biji


jzzk to
Puan Murni Nawi
1000 pcs
choc moist cake (muffin)

Thursday, November 8, 2012

Red Velvet cake



Rasa teruja & seronok sangat nak menyiapkan tempahan oleh Puan Nisyat untuk anak sulungnya Ameera. Ameera ini dah seperti anak sendiri kerana emak nya kenalan rapat jugalah & rakan usrah Ayu.
So buatkanlah kek ini dengan penuh kasih sayang cewah!

Puan Nisyat sms setelah majlis birthday di sekolah Ameera katanya Teacher Ameera telefon katanya
"salam kak ayu, teacher ameera baru call tadi.Dia kata kek tu teramat sedap sampai licin habis"

jzzk Puan Nisyat ini regular customer

Red velvet cake
9' round
frosting with special cream cheese

choc. oreo with edible image, creampuff & cupcakes


choc. oreo with edible image
30 pcs


cream puff
50pcs

cupcakes with edible image
Dome plastic cover
choc moist cake
edible image
45pcs

jzzk to cikgu Sarimah
tempahan kali kedua

Cupcakes with edible image


cake choc. moist
45pcs
topping with choc. ganache & buttercream
edible image

Jzzk to cikgu Sarimah


Tuesday, November 6, 2012

Fondant-Birthday cake




Rainbow Cake
2 receipe (so kena double charge lah ya)
10" (almost 4kg)
fondant/gumpaste
choc ganache special

jzzk to
Norman Sarah
yang memberi peluang & design ni Puan Norman yang buatkan

RM300


Carrot & Walnut Cake



Carrot & Walnut Cake
Topping with cream cheese & butter
coconut special

Tempahan kali ke 4 oleh Cikgu Raiha
Nampaknya menjadi favourite pada kawan2 cikgu Raiha..
jzzk


Fruits tarts, Japanesse cotton cheese & Choc oreo with edible image

50 pcs
Fruits Tarts


Japanesse Cotton Cheese Cake


Choc Oreo with Edible image
30 pcs

close up choc. oreo with edible image
tapi tak ceria sangat coz baru keluar dari freezer

Alhamdulillah tempahan dari cikgu-cikgu untuk jamuan akhir tahun anak2 muridnya
jzzk to Cikgu Sarimah

Selamat Hari Raya Aidil-Adha





Selamat Hari Raya Aidil-adha diucapkan kepada sahabat tersayang...tahun ini alhamdulillah dapat juga menunaikan korban tetapi bukan kat sinilah, hantar ke kemboja.Insyaallah tahun depan plan nak share dengan adik beradik...mesti meriah bila buat korban depan rumah he he he sedap tau makan daging baru ini manis. Tahun ini dapatlah sekilo setengah jiran bagi buat sup dengan goreng kunyit je makan nasi panas2 hussh! tak ingat orang belakang langsung.

Tahun ini anak yang sulung Najwa Nurzakirah akan menghadapi perjuangan terakhirnya di alam persekolahan iaitu SPM so tak balik kampunglah...kesian kat kakak tak boleh nak fokus study lak..tapi mak Ayu, Hajah Omi Kelsom pula yang plan dengan adik2 Marthiah , Marsita & Talhah raya kat rumah Ayu...terima kasih sudi datang ke rumah yong. Meriah rumah 2 hari raya penuh sedare mare datang sampai ke malam. Walaupun terasa kepenatan dengan Raya pertama Nasi Briyani dan Raya Kedua Nasi Ayam tapi seronok sangat tengok adik2 berkumpul sama di rumah ini.

Wednesday, October 31, 2012

Choc. Mousse Cake

 Blueberry chesse cake
base biscuits oreo/cornflakes
cheese cake
topping blueberry jam
8"  round

Mousse cake
sponge choc cake
topping with fresh cream
ganache
9"round

kek ini sangat2 sedap...mereka panggil aiskrim kek coz rasanya macam aiskerim, kalau buat letak dalam chiller tahannnn 2 hari je...lepas tu licinnn!! ayahnya yang kurang suka kek pun terjangkit sama kalau ada kek ni.tak muak & tak manis

jzzk kepada
Hayati jalaludin
my regular customer
untuk makan  dihari raya haji

cream puff

mnggu ini je hampir setiap hari dapat tempahan creampuff,nak upload gambar pun rasanya benda yang sama je.anyway ini bermakna cream puff keluaran annajwahomebakers alhamdulillah kini mendapat sambutan yang menggalakkan,

350 pcs
cream puff
jzzk to cik fatin catering

Monday, October 29, 2012

Blueberry cheese cake

Blueberry cheese cake
topping blueberry jam/filling
base biscuits oreo & cornflakes

Thanks to my regular customer
Puan Aziah

Choc.moist cake


Cake Choc. Moist
Topping choc. ganache/Bery'ls choc. compound
Strawberry
Deco with gumpaste
Tempahan untuk makan-makan di Hari Raya Aidil adha
Regular Customer
Thanks to Puan Aziah

Sunday, October 28, 2012

Wedding Cake stacked 2 tier - Fondant


Inilah Hadiah Kek untuk diriku sebenarnya....(sebab tak ada orang nak tolong buatkan he he)
Pengalaman menghasilkan bunga rose dari gumpaste ini rasa nak mengalirkan airmata terharu...tak cayalah
sangat-sangat teruja...sampai termimpi2
thanks to kak naz hashim...pengalaman ini terlalu mahal untuk diperolehi dan sememangnya kelasnya boleh tahan tetapi amatlah berbaloi melihatkan hasilnya.
Kek didalamnya adalah 'mud cake' yang sangat2 sedap disaluti dengan coklat ganache memang  dari coklat compound beryl's bukannya coklat cooking biasa digunakan...so sangat2 sedap mendapat pujian dari sedare mare yang datang bertandang

Harga RM800
2 tingkat
bottom 8 x 8  layer 4 lapis dengan ganache
top 6 x 6 layer 4 lapis dengan ganache

sekiranya ada yang berminat harga boleh dirunding

Thursday, October 25, 2012

Produk Baru - Butterscotch Cheese Cake


Kelainan pada butterscothnya....
sangat sedap...anak2 pun suka..bawa balik cheese cake yang ini habis dulu.
Diri sendiri kemaruk dan yang paling makan banyak
cubalah yang lain dari yang lain ni

Monday, October 22, 2012

Produk terbaru -Swiss Caramel Cheese Cake


nampak kan bahagian browniesnya....tebal kan....

kek ini dibahagian bawahnya brownies....sangat sedap terasa kecoklatannya kerana terkandung coklat compound beryl's (rahsianya)
kelainannya pada 'cheese cake' yang lain2 di luar sana ialah rasa keju yang lemak dan yummy sertaa karemel yang manis.... 

Sunday, October 21, 2012

Produk terbaru - Baked Cotton Cheese Cake/Japanese Cotton Cheese Cake

Close-up!

Sangat-sangat lembut....pure cheezzzzzzy
semua bahagian adalah cheeeze
cubalah anda pasti teringat2 lagi dan lagi....

Produk Terbaru - Peach cheese Cake

Close-up!


Pilihan terlaris untuk mereka yang suka masam-masam manis
buah peach yang diletakkan  bahagian dalam ummmmp! sedapnya
base biskut marie & cornflakes
boleh juga dibuat pilihan kalau mahukan buah strawberry,buah kiwi,atau blueberry

Wednesday, October 17, 2012

Cream Puff again




Tak sangka sambutan menggalakkan dari kawan2 Najwa Nur Jannah
Amboi! pandai anak umi promote dengan kawan, bawa bekal sambil promosi pulak!
Adila - 30pcs
Aishah - 20 pcs
Sedap sangat kata mereka kalau banyak duit kitaorang nak order hari2 pun....
jzzk

Jadual Kelas DIY

Menu 1
Blueberry Cheese Tart
Fruits Tart
RM150

Menu 2
Cream Puff
Enclair
RM150

Menu 3
Red Velvet
RM150

Menu 4
Indulgence Cake
RM150

Menu 5
Carrot & Walnut Cake
RM150

Menu 6
Basic Buttercream deko
RM180
Menu 7
Talam Suji
Talam Keladi
Talam Seri Muka Pandan
RM180

KELAS DIY


WHAT 'S THE MEANING OF DIY?

D - DO
I - IT
Y - YOURSELF

Dulu masa kecil2 selalu main masak-masak tapi masa main tu Ayu lebih suka jadi tukang jual...he he kenapa ye...entah mata duitan kut...tapi tak tahulah bila ada pertukaran jual beli rasa puas...patut pun sampai sekarang suka menjual. Untung sikit pun tak apa janji dapat jual...hmm patut tak kaya pun..tak apalah janji dah dapat pergi Mekah hasil titik peluh jual kuih pun alhamdulillah...so apa kaitan dengan DIY

Kepuasan melakukan sendiri
Ayu tunjuk macam mem
student buat semua tapi tak lah bermaksud macam kuli
kah! kah!senyum sorang2 shhh! abg sebelah dah berdengkur

Kelas hanya dibuat weekday sahaja (sementara waktu)
terpulang nak belajar sorang2 pun tak apa, bawa kawan pun tak apa tapi min. 4 shj
deposit payment wajib (takut kena tipu)

Langkah yang perlu dibuat :
1. menu pilihan
2. personal /group
3.tarikh
4. masa (call dulu untuk reconfirm)
5. deposit payment

Donation untuk Pembinaan Surau baru Taman Kasih

Hati berkobar-kobar dan bersemangat malam ini. Baru balik dari mesyuarat ajk muslimat (kaum ibu) di Taman Kasih, Sg. Sekamat, Kajang. Kami bersemangat untuk mengumpulkan dana bagi memperbaiki dan membaik pulih surau An Nur Taman Kasih agar dapat diperbesarkan dan lebih selesa untuk solat berjemaah. Maalumlah bila dah masuk 9 tahun kami bermastautin di sini bermakna anak-anak yang dulu dilahirkan di sini dah masuk gadis sunti manakala yang sunti dah mula remaja, surau pula masih lama sedangkan anak-anak makin membesar. Bulan puasa baru-barulah yang terasa sangat....kesesakannya.

Fikir masak-masak ayu ingat nak buat kelas masak kat rumah lah. Sebahagian duit yuran ingat nak masuk dalam dana surau.Siapalah yang sudi nak belajar dengan Ayu ini. ramai juga kawan yang bertanya sebelum ini tapi rasa malu dan seganlah pula...maklumlah dapur tak  besar mana pun. Tetapi bila memikirkan nak masuk syurga juga dialu-alukan sesiapa yang sudi calling2 Ayu tau. Nanti malam ini nak buat solat hajat minta Allah permudahkan. Amin. tunggu ya jadualnya nanti.

Boleh lihat info surau ini di facebook Surau annur Taman Kasih. Kalau sesiapa nak beri sumbangan boleh hubungi Mohd Tarmizi bin Mohd Nordin

Tuesday, October 16, 2012

Theme Garden with figurine

Rasa teruja sebenarnya nak membuat figurine & bunga2 dari gumpaste.rasa enjoy tapi perlu banyak latihan terima kasih kepada sifu norbaini yang mengajar ilmu gumpaste ini dan kepada ita mahat yang sangat kreatif dalam idea kek cawannya

inilah hasilnya tema garden 
untuk makan2 sempena akhir tahun dorm
Najwa Nur Hajidah
untuk Tahun 1 (tingkatan 1)
Terima kasih kepada kakak2 yang banyak membimbingnya merasai pengalaman berada di asrama

Saturday, October 13, 2012

Creampuff with creamy custard

creampuff - 50pcs
with creamy yummy custard cream
thanks to Pn Rahila

Creampuff ini saja2 buat lebih oleh kerana Puan Rahila nak pagi2 untuk en hubby bawa ke ofis (ofismate my hubby)tumpang sekaki untuk kami anak-beranak breakfast.Subhanallah, tengok anak2 makan...bawa bekal siap dapat order lak dari kawan2 sekolah...sangat2 sedap dan berkrim memang tak perasan pun tengok dah habis 2 pinggan besar...alhamdulillah rezeki Allah beri....tak rugi kalau anda mencubanya

Blueberry cheese Cake

Cheese Cake
based Cemeo biscuits
topping with blueberry filling
8" round
thanks to ms Amira

Friday, October 12, 2012

cupcakes


cake choc.moist
buttercream
ganache choc
thanks to student maahad hamidiah
they said its really yummy & delicious
thanks

Blog Malaysia

BlogMalaysia.com