Posts

Showing posts from 2012

Fruits tarts,cream puff & red velvet

Image
Fruits Tartlets - 100 pcs Fillngnya sangat2 istimewa resepi ciptaan sendiri Annajwahomebakers punya chef makan sekali mau tak berhenti2

Cream puff - 100 pcs
Fillingnya lain dari lain
Red Velvet Cake frosting with cream cheese deco with fondant/strawberry 1.5kg
jzzk to Rosalida Zamri
Junior masa belajar di UITM Rosalida sms Salam Kak Ayu semua makanan sedap betul. Especially kek, semua orang puji.Memang boleh lawan dengan 'Secret Resepi'. 'Secret Resepi' punya muak. Tapi Red Velvet tu memang sedap.
Alhamdulillah. jzzk..kita buat dengan penuh kasih sayang Ida...

Blueberry cheese tart & cream puff

Image
100 pcs blueberry cheese tart & 100 pcs cream puff
jzzk to Puan Aziah (regular customer)
Kata Puan Aziah, mungkin ini yang terakhir & sayangnya tak dapat lagi nak menempah kek2 yang cantik & sedap dari kak ayu... Kenapa?...sebab saya berpindah ke sg buluh oh!...tak apa insyallah boleh dihantar ke sana betul ke ? kak ayu...alhamdulillah ingat kan ini tempahan yang last anyway jzzk atas sokongan dari Puan Aziah insyaallah jika diizinkan oleh Allah kita berpeluang berjumpa lagi...

Tepung Talam & Seri Muka pandan

Image
2 kotak talam seri muka pandan & 2 kotak kuih tepung talam
jzzk oleh Fatin - Caterer area bangi (tempahan kali kedua)

Doorgift cupcakes & muffin

Image
kek cawan yang telah dihias dengan 'buttercream' kalau nak diletakkan dan 'plastic dome' kenalah ada tambahan bayaran

mufin kosong - kek choc moist
Dah siap packing untuk delivery pula lepas ni..

close-up cupcakes
jzzk to Wanchik & achik sebagai doorgift untuk majlis perkahwinan anak lelaki yang bongsu

Muffin - choc moist 1000 biji

Image
jzzk to Puan Murni Nawi 1000 pcs choc moist cake (muffin)

Red Velvet cake

Image
Rasa teruja & seronok sangat nak menyiapkan tempahan oleh Puan Nisyat untuk anak sulungnya Ameera. Ameera ini dah seperti anak sendiri kerana emak nya kenalan rapat jugalah & rakan usrah Ayu. So buatkanlah kek ini dengan penuh kasih sayang cewah!
Puan Nisyat sms setelah majlis birthday di sekolah Ameera katanya Teacher Ameera telefon katanya "salam kak ayu, teacher ameera baru call tadi.Dia kata kek tu teramat sedap sampai licin habis"
jzzk Puan Nisyat ini regular customer
Red velvet cake 9' round frosting with special cream cheese

choc. oreo with edible image, creampuff & cupcakes

Image
choc. oreo with edible image 30 pcs 
cream puff 50pcs  cupcakes with edible image Dome plastic cover choc moist cake edible image 45pcs
jzzk to cikgu Sarimah tempahan kali kedua

Cupcakes with edible image

Image
cake choc. moist 45pcs topping with choc. ganache & buttercream edible image
Jzzk to cikgu Sarimah 

Fondant-Birthday cake

Image
Rainbow Cake 2 receipe (so kena double charge lah ya) 10" (almost 4kg) fondant/gumpaste choc ganache special
jzzk to Norman Sarah yang memberi peluang & design ni Puan Norman yang buatkan
RM300 

Carrot & Walnut Cake

Image
Carrot & Walnut Cake Topping with cream cheese & butter coconut special
Tempahan kali ke 4 oleh Cikgu Raiha Nampaknya menjadi favourite pada kawan2 cikgu Raiha.. jzzk 

Fruits tarts, Japanesse cotton cheese & Choc oreo with edible image

Image
50 pcs Fruits Tarts

Japanesse Cotton Cheese Cake

Choc Oreo with Edible image 30 pcs  close up choc. oreo with edible image tapi tak ceria sangat coz baru keluar dari freezer
Alhamdulillah tempahan dari cikgu-cikgu untuk jamuan akhir tahun anak2 muridnya jzzk to Cikgu Sarimah

Selamat Hari Raya Aidil-Adha

Image
Selamat Hari Raya Aidil-adha diucapkan kepada sahabat tersayang...tahun ini alhamdulillah dapat juga menunaikan korban tetapi bukan kat sinilah, hantar ke kemboja.Insyaallah tahun depan plan nak share dengan adik beradik...mesti meriah bila buat korban depan rumah he he he sedap tau makan daging baru ini manis. Tahun ini dapatlah sekilo setengah jiran bagi buat sup dengan goreng kunyit je makan nasi panas2 hussh! tak ingat orang belakang langsung.
Tahun ini anak yang sulung Najwa Nurzakirah akan menghadapi perjuangan terakhirnya di alam persekolahan iaitu SPM so tak balik kampunglah...kesian kat kakak tak boleh nak fokus study lak..tapi mak Ayu, Hajah Omi Kelsom pula yang plan dengan adik2 Marthiah , Marsita & Talhah raya kat rumah Ayu...terima kasih sudi datang ke rumah yong. Meriah rumah 2 hari raya penuh sedare mare datang sampai ke malam. Walaupun terasa kepenatan dengan Raya pertama Nasi Briyani dan Raya Kedua Nasi Ayam tapi seronok sangat tengok adik2 berkumpul sama di ruma…

Choc. Mousse Cake

Image
Blueberry chesse cake base biscuits oreo/cornflakes cheese cake topping blueberry jam 8"  round
Mousse cake sponge choc cake topping with fresh cream ganache 9"round
kek ini sangat2 sedap...mereka panggil aiskrim kek coz rasanya macam aiskerim, kalau buat letak dalam chiller tahannnn 2 hari je...lepas tu licinnn!! ayahnya yang kurang suka kek pun terjangkit sama kalau ada kek ni.tak muak & tak manis
jzzk kepada Hayati jalaludin my regular customer untuk makan  dihari raya haji

cream puff

Image
mnggu ini je hampir setiap hari dapat tempahan creampuff,nak upload gambar pun rasanya benda yang sama je.anyway ini bermakna cream puff keluaran annajwahomebakers alhamdulillah kini mendapat sambutan yang menggalakkan,
350 pcs cream puff jzzk to cik fatin catering

Blueberry cheese cake

Image
Blueberry cheese cake topping blueberry jam/filling base biscuits oreo & cornflakes
Thanks to my regular customer Puan Aziah

Choc.moist cake

Image
Cake Choc. Moist Topping choc. ganache/Bery'ls choc. compound Strawberry Deco with gumpaste Tempahan untuk makan-makan di Hari Raya Aidil adha Regular Customer Thanks to Puan Aziah

Wedding Cake stacked 2 tier - Fondant

Image
Inilah Hadiah Kek untuk diriku sebenarnya....(sebab tak ada orang nak tolong buatkan he he) Pengalaman menghasilkan bunga rose dari gumpaste ini rasa nak mengalirkan airmata terharu...tak cayalah sangat-sangat teruja...sampai termimpi2 thanks to kak naz hashim...pengalaman ini terlalu mahal untuk diperolehi dan sememangnya kelasnya boleh tahan tetapi amatlah berbaloi melihatkan hasilnya. Kek didalamnya adalah 'mud cake' yang sangat2 sedap disaluti dengan coklat ganache memang  dari coklat compound beryl's bukannya coklat cooking biasa digunakan...so sangat2 sedap mendapat pujian dari sedare mare yang datang bertandang
Harga RM800 2 tingkat bottom 8 x 8  layer 4 lapis dengan ganache top 6 x 6 layer 4 lapis dengan ganache
sekiranya ada yang berminat harga boleh dirunding

Produk Baru - Butterscotch Cheese Cake

Image
Kelainan pada butterscothnya.... sangat sedap...anak2 pun suka..bawa balik cheese cake yang ini habis dulu. Diri sendiri kemaruk dan yang paling makan banyak cubalah yang lain dari yang lain ni

Produk terbaru -Swiss Caramel Cheese Cake

Image
nampak kan bahagian browniesnya....tebal kan....
kek ini dibahagian bawahnya brownies....sangat sedap terasa kecoklatannya kerana terkandung coklat compound beryl's (rahsianya) kelainannya pada 'cheese cake' yang lain2 di luar sana ialah rasa keju yang lemak dan yummy sertaa karemel yang manis....

Produk terbaru - Baked Cotton Cheese Cake/Japanese Cotton Cheese Cake

Image
Close-up!
Sangat-sangat lembut....pure cheezzzzzzy semua bahagian adalah cheeeze cubalah anda pasti teringat2 lagi dan lagi....

Produk Terbaru - Peach cheese Cake

Image
Close-up!

Pilihan terlaris untuk mereka yang suka masam-masam manis buah peach yang diletakkan  bahagian dalam ummmmp! sedapnya base biskut marie & cornflakes boleh juga dibuat pilihan kalau mahukan buah strawberry,buah kiwi,atau blueberry

Cream Puff again

Image
Tak sangka sambutan menggalakkan dari kawan2 Najwa Nur Jannah Amboi! pandai anak umi promote dengan kawan, bawa bekal sambil promosi pulak! Adila - 30pcs Aishah - 20 pcs Sedap sangat kata mereka kalau banyak duit kitaorang nak order hari2 pun.... jzzk

Jadual Kelas DIY

Menu 1
Blueberry Cheese Tart Fruits Tart
RM150

Menu 2
Cream Puff
Enclair
RM150

Menu 3
Red Velvet
RM150

Menu 4
Indulgence Cake
RM150
Menu 5 Carrot & Walnut Cake RM150
Menu 6 Basic Buttercream deko RM180
Menu 7 Talam Suji Talam Keladi Talam Seri Muka Pandan RM180

KELAS DIY

WHAT 'S THE MEANING OF DIY?
D - DO I - IT Y - YOURSELF
Dulu masa kecil2 selalu main masak-masak tapi masa main tu Ayu lebih suka jadi tukang jual...he he kenapa ye...entah mata duitan kut...tapi tak tahulah bila ada pertukaran jual beli rasa puas...patut pun sampai sekarang suka menjual. Untung sikit pun tak apa janji dapat jual...hmm patut tak kaya pun..tak apalah janji dah dapat pergi Mekah hasil titik peluh jual kuih pun alhamdulillah...so apa kaitan dengan DIY
Kepuasan melakukan sendiri Ayu tunjuk macam mem student buat semua tapi tak lah bermaksud macam kuli kah! kah!senyum sorang2 shhh! abg sebelah dah berdengkur
Kelas hanya dibuat weekday sahaja (sementara waktu) terpulang nak belajar sorang2 pun tak apa, bawa kawan pun tak apa tapi min. 4 shj deposit payment wajib (takut kena tipu)
Langkah yang perlu dibuat : 1. menu pilihan 2. personal /group 3.tarikh 4. masa (call dulu untuk reconfirm) 5. deposit payment

Donation untuk Pembinaan Surau baru Taman Kasih

Hati berkobar-kobar dan bersemangat malam ini. Baru balik dari mesyuarat ajk muslimat (kaum ibu) di Taman Kasih, Sg. Sekamat, Kajang. Kami bersemangat untuk mengumpulkan dana bagi memperbaiki dan membaik pulih surau An Nur Taman Kasih agar dapat diperbesarkan dan lebih selesa untuk solat berjemaah. Maalumlah bila dah masuk 9 tahun kami bermastautin di sini bermakna anak-anak yang dulu dilahirkan di sini dah masuk gadis sunti manakala yang sunti dah mula remaja, surau pula masih lama sedangkan anak-anak makin membesar. Bulan puasa baru-barulah yang terasa sangat....kesesakannya.

Fikir masak-masak ayu ingat nak buat kelas masak kat rumah lah. Sebahagian duit yuran ingat nak masuk dalam dana surau.Siapalah yang sudi nak belajar dengan Ayu ini. ramai juga kawan yang bertanya sebelum ini tapi rasa malu dan seganlah pula...maklumlah dapur tak  besar mana pun. Tetapi bila memikirkan nak masuk syurga juga dialu-alukan sesiapa yang sudi calling2 Ayu tau. Nanti malam ini nak buat solat hajat min…

Theme Garden with figurine

Image
Rasa teruja sebenarnya nak membuat figurine & bunga2 dari gumpaste.rasa enjoy tapi perlu banyak latihan terima kasih kepada sifu norbaini yang mengajar ilmu gumpaste ini dan kepada ita mahat yang sangat kreatif dalam idea kek cawannya
inilah hasilnya tema garden  untuk makan2 sempena akhir tahun dorm Najwa Nur Hajidah untuk Tahun 1 (tingkatan 1) Terima kasih kepada kakak2 yang banyak membimbingnya merasai pengalaman berada di asrama

Creampuff with creamy custard

Image
creampuff - 50pcs with creamy yummy custard cream thanks to Pn Rahila
Creampuff ini saja2 buat lebih oleh kerana Puan Rahila nak pagi2 untuk en hubby bawa ke ofis (ofismate my hubby)tumpang sekaki untuk kami anak-beranak breakfast.Subhanallah, tengok anak2 makan...bawa bekal siap dapat order lak dari kawan2 sekolah...sangat2 sedap dan berkrim memang tak perasan pun tengok dah habis 2 pinggan besar...alhamdulillah rezeki Allah beri....tak rugi kalau anda mencubanya

Blueberry cheese Cake

Image
Cheese Cake based Cemeo biscuits topping with blueberry filling 8" round thanks to ms Amira

cupcakes

Image
cake choc.moist buttercream ganache choc thanks to student maahad hamidiah they said its really yummy & delicious thanks