Saturday, September 8, 2012

Carrot & Walnut cake








close up tengoklah topping nya lemak dengan cream cheese

Terima kasih


Cikgu Raiha


Tempahan dua biji kek untuk majlis perpisahan rakannya & harijadi anakda beliau


Tempahan kali kedua oleh cikgu Raiha. Tempahan pertama dulu komennya sahabat-sahabat dan guru besar puji sangat sedap & moist. lain kali nak tempah lagi.

Alhamdulillah terima kasih Raiha


Carrot & walnut cake berbeza dari diluar sana

penuh dengan karot, kacang walnut dan coklat

frosting dengan cream cheese dan butter yang sangat sedap & lemak









Red Velvet Caker



Thanks to Puan Badariah

bonda kepada birthday Qatrun Nada

selain Red Velvet beliau juga menempah blueberry cheese tart 100pcs tetapi tak sempat nak snap gambar Qatrun Nada dah sampai....thanks Qatrun




Hamper Balik Kampung 2012



Thanks to Mr Ricky Leong

(regular customer)


Hamper Balik Kampung

9 bag

4 / 5 untuk setiap bekas beg




Biskut Raya 2012-part 2







Antara tempahan-tempahan oleh sahabat-sahabat dan pelanggan. Hanya sempat snap beberapa gambar sahaja kerana terlalu sibuk mengejar masa untuk disiapkan. Maid pula di saat-saat akhir buat perangai buat part time kerja mengemas di rumah orang sebab ditawarkan gaji yang lebih mahal mengikut masa. Padahal perjanjian telah pun dibuat dengan gaji dipersetujui sejak beliau kerja dua bulan yang lepas. Dugaannya Allah saja yang tahu. Tapi tak apalah pengajaran untuk tahun akan datang dan rakan-rakan bakers kalau nak ambil maid sementara ini macam saya ini lebih berhati-hati dan berjanji betul-betul untuk mengelakkan perkara ini terjadi. Agaknya patutlah setengah majikan tidak mahu terlalu berlembut dan baik dengan bibik, sebab bila terlalu baik mereka tidak menghormati dan telus bekerja dengan kita. Bayangkanlah kalau projek biskut raya terus berkembang pada masa akan datang dan perlu mengambil mereka untuk membantu kita, tetapi disaat-saat kritikal date line semakin hampir sepuluh orang bekerja tetapi sepuluh2 buat perangai cam ni. Hussh! terduduk teman...proper plan next year insyaallah.


Terima kasih di ucapkan kepada sahabat dan sedara mara yang tolong promotekan.

Hanya Allah yang membalas budi baik kome.

Selamat Hari Raya dan Maaf zahir batin atas segala


Kepada anakda


Najwa Nurzakirah

Najwa Nur Hajidah

Najwa Nur Wahida

Najwa Nur Jannah

Najwa Nur Solehah


Terima kasih tolong Umi


Kepada suami tercinta


Mohd Tarmizi bin Mohd Nordin


Terima kasih memahami diri ini,maaf diatas kekurangan layanan di bulan ramadan


Blog Malaysia

BlogMalaysia.com