Wednesday, June 16, 2010





NASI SERAI
Alhamdulillah pada 1 rejab, sebagai suri ku telah menyediakan masakan istimewa utk keluarga.Seronoknya bila mendapat pujian dari hubby, perut lapar pun jadi kenyang bila tengok cik abang makan dengan banyak.So atas permintaan sahabat tersayang yati, saya sediakan resepi.Yati jangan baca je resepi ni nanti saya datang rumah baru awak yang dah renovate tu saya nak awak masakkan untuk saya.Senang je kalau nak tahu sedap ke tidak, tanya je dengan cik abang tu.

Bahan-bahannya (utk 3 orang makan)
Serai gemok 4 batang
bawang india 2 biji
bawang putih 3 ulas
halia 3 cm
lengkuas 2 cm
(bhn ini diblend dan dibahagi 3 -kalau utk nasi saya ambil 2 senduk kecil, 3 sb utk masak daging hitam manis, lebihan nya diperapkan bersama ayam)
nasi
dalam 3 pot (sy guna cwn kecil) beras basmathi
1/2 butter (1/2 dari 25ogm)
daun pandan
2sdk kecil rempah yg diblend
letak butter, agak panas letakkan rempah tadi sampai kuning , masukkan nasi dan daun pandan
daging hitam manis
1/2 kilo daging dipotong kecil
kicap 3 sb
sos tiram 2sb
gula
garam
serbuk jintan manis 1 sb
serbuk jintan putih 1sb
perapkan semuanya termasuk rempah blend tadi, lagi lama perap lagi sedap.semalaman lagi bagus.
ayam goreng berempah
gaulkan bersama rempah blend tadi.garam sikit,tambah 2sb rempah kari.perap.digoreng bersama daun kari
TALAM SERI MUKA PERISA PANDAN

sekotak 64 potong (10" x 10")

RM 25
lain -lain talam ialah talam gula merah,talam cendol, talam ubi, talam suji.talam lapis coklat

TALAM KELADI
Sekotak ada 64 potong (10" x 10")
RM25
CHOCHOLATE OAT CRISPY

PROMOSI BULAN REJAB

HANYA RM 10 SEBALANG
BISKUT SUJI BADAM

PROMOSI UNTUK BULAN REJAB

RM10 SEBALANG

ROSE CHOCHOLATE

(terpulang kepada kehendak customer, kalau suka kacang seperti walnut, almond, hazelnut @ jem blueberry, strawberry)
50 pcs - RM23
Boleh diorder sebagai biskut raya
untuk doorgift-kotak lain harga

OREO CHOCHOLATE WITH EDIBLE IMAGE
RM 2 ONE INCLUDING PACKAGING
Minimum order 50 pieces. tapi kalau order lebih 100 harga boleh dirunding

Chocolate Oreo With Edible Image













Chochlocate Oreo with Edible Image

Coklat diatas hadiah kepada mak saudara yang mengadakan majlis perkahwinan untuk anak lelakinya.Alhamdulillah menjadi rebutan bukan sahaja anak2 sedare tapi juga mak-mak sedare sampai sayang nak makan sebab cantik sangat.Masuk dalam facebook, bestfriend masa sekolah menengah dulu order pula untuk anak buahnya kahwin. Thanks yan, kalau sudi orderlah biskut lain lak

Blog Malaysia

BlogMalaysia.com