Posts

Showing posts from June 13, 2010
Image
NASI SERAI Alhamdulillah pada 1 rejab, sebagai suri ku telah menyediakan masakan istimewa utk keluarga.Seronoknya bila mendapat pujian dari hubby, perut lapar pun jadi kenyang bila tengok cik abang makan dengan banyak.So atas permintaan sahabat tersayang yati, saya sediakan resepi.Yati jangan baca je resepi ni nanti saya datang rumah baru awak yang dah renovate tu saya nak awak masakkan untuk saya.Senang je kalau nak tahu sedap ke tidak, tanya je dengan cik abang tu.

Bahan-bahannya (utk 3 orang makan) Serai gemok 4 batang bawang india 2 biji bawang putih 3 ulas halia 3 cm lengkuas 2 cm (bhn ini diblend dan dibahagi 3 -kalau utk nasi saya ambil 2 senduk kecil, 3 sb utk masak daging hitam manis, lebihan nya diperapkan bersama ayam) nasi dalam 3 pot (sy guna cwn kecil) beras basmathi 1/2 butter (1/2 dari 25ogm) daun pandan 2sdk kecil rempah yg diblend letak butter, agak panas letakkan rempah tadi sampai kuning , masukkan nasi dan daun pandan daging hitam manis 1/2 kilo daging dipotong kecil kicap 3 sb sos…
Image
TALAM SERI MUKA PERISA PANDAN
sekotak 64 potong (10" x 10")
RM 25 lain -lain talam ialah talam gula merah,talam cendol, talam ubi, talam suji.talam lapis coklat
Image
TALAM KELADI Sekotak ada 64 potong (10" x 10") RM25
Image
CHOCHOLATE OAT CRISPY
PROMOSI BULAN REJAB
HANYA RM 10 SEBALANG
Image
BISKUT SUJI BADAM
PROMOSI UNTUK BULAN REJAB
RM10 SEBALANG
Image
ROSE CHOCHOLATE
(terpulang kepada kehendak customer, kalau suka kacang seperti walnut, almond, hazelnut @ jem blueberry, strawberry) 50 pcs - RM23 Boleh diorder sebagai biskut raya untuk doorgift-kotak lain harga
Image
OREO CHOCHOLATE WITH EDIBLE IMAGE RM 2 ONE INCLUDING PACKAGING Minimum order 50 pieces. tapi kalau order lebih 100 harga boleh dirunding

Chocolate Oreo With Edible Image

Image
Chochlocate Oreo with Edible Image

Coklat diatas hadiah kepada mak saudara yang mengadakan majlis perkahwinan untuk anak lelakinya.Alhamdulillah menjadi rebutan bukan sahaja anak2 sedare tapi juga mak-mak sedare sampai sayang nak makan sebab cantik sangat.Masuk dalam facebook, bestfriend masa sekolah menengah dulu order pula untuk anak buahnya kahwin. Thanks yan, kalau sudi orderlah biskut lain lak