Posts

Showing posts from November 4, 2012

Red Velvet cake

Image
Rasa teruja & seronok sangat nak menyiapkan tempahan oleh Puan Nisyat untuk anak sulungnya Ameera. Ameera ini dah seperti anak sendiri kerana emak nya kenalan rapat jugalah & rakan usrah Ayu. So buatkanlah kek ini dengan penuh kasih sayang cewah!
Puan Nisyat sms setelah majlis birthday di sekolah Ameera katanya Teacher Ameera telefon katanya "salam kak ayu, teacher ameera baru call tadi.Dia kata kek tu teramat sedap sampai licin habis"
jzzk Puan Nisyat ini regular customer
Red velvet cake 9' round frosting with special cream cheese

choc. oreo with edible image, creampuff & cupcakes

Image
choc. oreo with edible image 30 pcs 
cream puff 50pcs  cupcakes with edible image Dome plastic cover choc moist cake edible image 45pcs
jzzk to cikgu Sarimah tempahan kali kedua

Cupcakes with edible image

Image
cake choc. moist 45pcs topping with choc. ganache & buttercream edible image
Jzzk to cikgu Sarimah 

Fondant-Birthday cake

Image
Rainbow Cake 2 receipe (so kena double charge lah ya) 10" (almost 4kg) fondant/gumpaste choc ganache special
jzzk to Norman Sarah yang memberi peluang & design ni Puan Norman yang buatkan
RM300 

Carrot & Walnut Cake

Image
Carrot & Walnut Cake Topping with cream cheese & butter coconut special
Tempahan kali ke 4 oleh Cikgu Raiha Nampaknya menjadi favourite pada kawan2 cikgu Raiha.. jzzk 

Fruits tarts, Japanesse cotton cheese & Choc oreo with edible image

Image
50 pcs Fruits Tarts

Japanesse Cotton Cheese Cake

Choc Oreo with Edible image 30 pcs  close up choc. oreo with edible image tapi tak ceria sangat coz baru keluar dari freezer
Alhamdulillah tempahan dari cikgu-cikgu untuk jamuan akhir tahun anak2 muridnya jzzk to Cikgu Sarimah

Selamat Hari Raya Aidil-Adha

Image
Selamat Hari Raya Aidil-adha diucapkan kepada sahabat tersayang...tahun ini alhamdulillah dapat juga menunaikan korban tetapi bukan kat sinilah, hantar ke kemboja.Insyaallah tahun depan plan nak share dengan adik beradik...mesti meriah bila buat korban depan rumah he he he sedap tau makan daging baru ini manis. Tahun ini dapatlah sekilo setengah jiran bagi buat sup dengan goreng kunyit je makan nasi panas2 hussh! tak ingat orang belakang langsung.
Tahun ini anak yang sulung Najwa Nurzakirah akan menghadapi perjuangan terakhirnya di alam persekolahan iaitu SPM so tak balik kampunglah...kesian kat kakak tak boleh nak fokus study lak..tapi mak Ayu, Hajah Omi Kelsom pula yang plan dengan adik2 Marthiah , Marsita & Talhah raya kat rumah Ayu...terima kasih sudi datang ke rumah yong. Meriah rumah 2 hari raya penuh sedare mare datang sampai ke malam. Walaupun terasa kepenatan dengan Raya pertama Nasi Briyani dan Raya Kedua Nasi Ayam tapi seronok sangat tengok adik2 berkumpul sama di ruma…