Thursday, November 8, 2012

Red Velvet cake



Rasa teruja & seronok sangat nak menyiapkan tempahan oleh Puan Nisyat untuk anak sulungnya Ameera. Ameera ini dah seperti anak sendiri kerana emak nya kenalan rapat jugalah & rakan usrah Ayu.
So buatkanlah kek ini dengan penuh kasih sayang cewah!

Puan Nisyat sms setelah majlis birthday di sekolah Ameera katanya Teacher Ameera telefon katanya
"salam kak ayu, teacher ameera baru call tadi.Dia kata kek tu teramat sedap sampai licin habis"

jzzk Puan Nisyat ini regular customer

Red velvet cake
9' round
frosting with special cream cheese

choc. oreo with edible image, creampuff & cupcakes


choc. oreo with edible image
30 pcs


cream puff
50pcs

cupcakes with edible image
Dome plastic cover
choc moist cake
edible image
45pcs

jzzk to cikgu Sarimah
tempahan kali kedua

Cupcakes with edible image


cake choc. moist
45pcs
topping with choc. ganache & buttercream
edible image

Jzzk to cikgu Sarimah


Tuesday, November 6, 2012

Fondant-Birthday cake




Rainbow Cake
2 receipe (so kena double charge lah ya)
10" (almost 4kg)
fondant/gumpaste
choc ganache special

jzzk to
Norman Sarah
yang memberi peluang & design ni Puan Norman yang buatkan

RM300


Carrot & Walnut Cake



Carrot & Walnut Cake
Topping with cream cheese & butter
coconut special

Tempahan kali ke 4 oleh Cikgu Raiha
Nampaknya menjadi favourite pada kawan2 cikgu Raiha..
jzzk


Fruits tarts, Japanesse cotton cheese & Choc oreo with edible image

50 pcs
Fruits Tarts


Japanesse Cotton Cheese Cake


Choc Oreo with Edible image
30 pcs

close up choc. oreo with edible image
tapi tak ceria sangat coz baru keluar dari freezer

Alhamdulillah tempahan dari cikgu-cikgu untuk jamuan akhir tahun anak2 muridnya
jzzk to Cikgu Sarimah

Selamat Hari Raya Aidil-Adha





Selamat Hari Raya Aidil-adha diucapkan kepada sahabat tersayang...tahun ini alhamdulillah dapat juga menunaikan korban tetapi bukan kat sinilah, hantar ke kemboja.Insyaallah tahun depan plan nak share dengan adik beradik...mesti meriah bila buat korban depan rumah he he he sedap tau makan daging baru ini manis. Tahun ini dapatlah sekilo setengah jiran bagi buat sup dengan goreng kunyit je makan nasi panas2 hussh! tak ingat orang belakang langsung.

Tahun ini anak yang sulung Najwa Nurzakirah akan menghadapi perjuangan terakhirnya di alam persekolahan iaitu SPM so tak balik kampunglah...kesian kat kakak tak boleh nak fokus study lak..tapi mak Ayu, Hajah Omi Kelsom pula yang plan dengan adik2 Marthiah , Marsita & Talhah raya kat rumah Ayu...terima kasih sudi datang ke rumah yong. Meriah rumah 2 hari raya penuh sedare mare datang sampai ke malam. Walaupun terasa kepenatan dengan Raya pertama Nasi Briyani dan Raya Kedua Nasi Ayam tapi seronok sangat tengok adik2 berkumpul sama di rumah ini.

Blog Malaysia

BlogMalaysia.com