Friday, December 2, 2011

Kek Aiskerim untuk mak mertua

Chocolate Mousse Cake

berat 2kg/9"

Sebenarnya kek ini untuk dibawa ole-ole ke rumah mak mertua di Kg Bikam, Sungkai Perak. Anak-anak dok komplen pula ummi ni kalau buat makan sendiri mesti tak lawa , tak colourful macam untuk jual. Heemmm! pandai mengomen budak-budak ini. Tapi memang betul pun apasallah bila untuk makan sendiri mesti ada je yang spoil pada kek-kek yang dibuat. Kalau untuk jual bukan main lawo lagi he he.Sebenarnya tekak ini tak berapa nak makanlah kalau kolor-kolor sangat ini, biar simple je. Kat atas ini sebenarnya dalamnya' Indulgence cake' tapi toppingnya versi lain lak. Budak-budak ini yang minta aising aiskerim....hussh memang sedap sangat ini. Manataknya layer dengan ganache, cheese and cream aiskerim huuuaaa sedap giler tu.

0 comments:

Blog Malaysia

BlogMalaysia.com