Kek Aiskerim untuk mak mertua

Chocolate Mousse Cake

berat 2kg/9"

Sebenarnya kek ini untuk dibawa ole-ole ke rumah mak mertua di Kg Bikam, Sungkai Perak. Anak-anak dok komplen pula ummi ni kalau buat makan sendiri mesti tak lawa , tak colourful macam untuk jual. Heemmm! pandai mengomen budak-budak ini. Tapi memang betul pun apasallah bila untuk makan sendiri mesti ada je yang spoil pada kek-kek yang dibuat. Kalau untuk jual bukan main lawo lagi he he.Sebenarnya tekak ini tak berapa nak makanlah kalau kolor-kolor sangat ini, biar simple je. Kat atas ini sebenarnya dalamnya' Indulgence cake' tapi toppingnya versi lain lak. Budak-budak ini yang minta aising aiskerim....hussh memang sedap sangat ini. Manataknya layer dengan ganache, cheese and cream aiskerim huuuaaa sedap giler tu.

Comments

Popular posts from this blog

Kelas Kuih Melayu Tradisional

Rendang Pedas Perak (Daging)