Blueberry Cheese Tart
Pastry
250gm butter (only used marjerin, cheese akan memuakkan, kalau pakai butter)
125gm icing sugar
1 egg
440g plain flour
Filling
250gm philadelphia cheese (brand ni saya yakin halal)
60 gm gula castor
20gm butter
1 egg
Blueberry jam
cara-cara
pukul butter & gula sehingga putih. letakkan telor. dah sebati letakkan tepong sikit2 sehingga tak lekat di besen.Ambil acuan, letakkan shortening (supaya tak melekat dibakar) baru letakkan pastry.
Bekas tart yang telah dibakar tadi disejukkan. Letakkan filing & blueberry jam sikit dibahagian atas, kemudian dibakar menggunakan api atas selama 15 minit. Hidangkan panas2 memang sedap sangat.Bekas tart atau 'shell' boleh dibuat banyak dan disimpan dalam freezer bila tetamu datang boleh dihidangkan panas2.
Kalau tak sempat nak buat boleh order dengan saya
Besar - 1 biji - RM 1.50
kecil - 50 biji - RM 35.00
Comments